Studiebureau

Het studiebureau zorgt voor deskundige begeleiding van uw projecten, van ontwerp tot uiteindelijke realisatie van het product.

Door de nabijheid van de ateliers voor machinebewerking en productie verloopt de interne samenwerking uiterst vlot.

Van uw idee tot verwezenlijking!

Van uw idee tot verwezenlijking helpt Plastiqual bij de oppuntstelling van de onderdelen en de optimalisatie van de productiekost.

Vertrekkende van uw lastenboek en in samenwerking met uw deskundigen zal Plastiqual de productieprocessen aan de specifieke vereisten van elk project aanpassen.

Rekenprogramma’s met eindige elementen en simulatieprogramma’s van het spuitgietproces helpen de mechanische weerstand te optimaliseren en de vorm van het eindproduct te verifiëren.

 

Optimisering

Om de vorm van de matrijzen optimaal op het project af te stemmen gebruikt het studiebureau.

De mechanische weerstand van de onderdelen wordt op haar beurt via de methode der eindige elementen berekend. Dankzij deze analyses blijven de productiekosten beperkt.

Materialen

Plastiqual heeft heel wat ervaring in het gebruik van speciale plastics, compounds en technische kunststoffen (PP, PS, PA, PPA, PPS, PEEK, …).

Plastiqual beschikt over een eigen extrusielijn waarmee op aanvraag speciale compounds in kleine hoeveelheden kunnen worden aangemaakt.

Plastiqual werkt samen met de belangrijkste spelers op de kunststofmarkt.

.

3D printing

Plastiqual werkt ook met 3D printing, een techniek die toelaat onderdelen nog tijdens de conceptfase te verwezenlijken om hun conformiteit aan het lastenboek te kunnen toetsen.

Deze techniek is uitermate geschikt voor prototypes, voorreeksen of zeer kleine producties.

Men kan er echter geen mechanische weerstandsproeven mee uitvoeren.

Ontwerpfase

Het studiebureau brengt de kennis en expertise van onze verschillende actoren (machinebewerking, spuitgieten) samen voor de studie, het ontwerp en de verwezenlijking van al uw onderdelen en zorgt daarbij voor een efficiënte klantondersteuning. 

De speciale tools en matrijzen worden via en Solidworks CAD software ontworpen. 

Het studiebureau van Plastiqual werkt nauw samen met het atelier machinebewerking, waar de uiteindelijke spuitgietmatrijzen worden vervaardigd. 

Algemeen gesproken zorgt het studiebureau voor de technische knowhow en de klantondersteuning tijdens de hele looptijd van het project.

De plans vallen volledig onder zijn beheer.

Plans et documentatie

De CAD tekeningen van het studiebureau worden rechtstreeks door de computergestuurde machinebewerking uitgebaat.

Plans en documentatie kunnen aan de klant op papier of onder elektronische vorm worden overgemaakt.