Over ons

Een familiebedrijf met maar liefst veertig jaar ervaring

Sinds 1980 kunnen klanten bij Plastiqual terecht voor hoogwaardige spuitgietoplossingen voor kunststofmaterialen. Ons bedrijf werd veertig jaar geleden opgericht en is steeds blijven groeien door het belang dat we hechten aan kwaliteit en vernieuwing. In 1987 bereikten we een belangrijke mijlpaal met de bouw van onze eigen mechanische werkplaats. Daardoor konden we op zelfstandige basis op onze site de matrijzen voor onze klanten produceren.

Doorheen de jaren kreeg Plastiqual meer expertise en werd er toegespitst op de productie van technische onderdelen voor tal van industriële toepassingen. Onze belangstelling voor vernieuwing en kwaliteit liet ons groeien. Vandaag zijn we er trots op te mogen beschikken over een site van meer dan 3000 m² waar de meest geavanceerde technologieën uit de sector worden gebruikt. Samen met ons team van meer dan twintig zeer ervaren medewerkers hebben we sterke samenwerkingen met klanten over de hele wereld opgebouwd. We exporteren onze producten naar verschillende internationale markten.

Troeven

40 jaar

Ervaring in het ontwerpen en spuitgieten van technische kunststofonderdelen

Meer dan 3000 m²

Waaronder een moderne hal van 1800 m² met een hoogtechnologisch machinepark voor de productie van onderdelen

25 miljoen

Onderdelen, 700 verschillende varianten en meer dan 90 verschillende materialen die jaarlijks door middel van spuitgieten ontstaan

Ligging

In het hart van Europa met een snelle verbinding naar Duitsland, Nederland en Frankrijk en met alle voordelen die een industriezone te bieden heeft

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onmisbare pijler van onze filosofie. We zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen tegenover het milieu. Daarom doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk in elke stap van ons productieproces te verkleinen. Op vraag van de klant, en wanneer de toepassing dat toelaat, gebruiken we voor onze producties bij voorkeur gerecycleerde, recycleerbare en/of biogebaseerde kunststofmaterialen. Onze productie is bovendien uitgerust met geavanceerde technologieën waarmee we intern kunststofafval kunnen recycleren. Op die manier produceren we bijna geen kunststofafval.

Waarden

We benaderen onze klanten en ons werk aan de hand van basiswaarden die bij Plastiqual centraal staan. Onze topprioriteit is het leveren van uiterst hoogwaardige technische onderdelen die aan de precieze eisen en specificaties van de klant voldoen. We geloven sterk in een nauwe samenwerking met onze klanten. Daartoe luisteren we aandachtig naar hun behoeften en bieden we maximale flexibiliteit om aan hun eisen te voldoen.

Als duurzame onderneming streven we ernaar om zoveel mogelijk lokaal te produceren. Al onze producties, waaronder het ontwerp van de matrijzen en het spuitgieten, gebeuren namelijk in onze eigen werkplaatsen. Op die manier kunnen we een volledige controle over de kwaliteit en de productiedoorlooptijd garanderen. Dat is niet alleen goed voor de plaatselijke economie, maar zo verkleinen we ook onze wereldwijde CO₂-voetafdruk.

Bij Plastiqual hebben we een passie voor vernieuwing en uitstekende kwaliteit. We blijven de grenzen van de sector voor kunststofspuitgieten zonder aarzelen verleggen om succesvolle oplossingen te vinden voor uitdagingen van de toekomst.

Uw technische oplossing op maat

Diensten