Uw partner voor het spuitgieten

van kunststofonderdelen
Vakmanschap

Plastiqual is gespecialiseerd in het spuitgieten van complexe onderdelen met behulp van technische kunststoffen. We verzorgen niet alleen het ontwerp, maar ook de productie.

Plastiqual onderscheidt zich door zijn expertise in het spuitgieten van kunststofonderdelen die technisch complex zijn of die bijzondere verbindingen vereisen. We werken met een groot aantal versterkte kunststoffen zoals PA6+GF, POM, PC+ABS en PEEK om optimale weerstand te bieden tegen diverse externe factoren zoals wrijving, druk en uv-straling.

Technologieën

Hoogtechnologische,
moderne productie

Onze moderne infrastructuur weerspiegelt onze inzet voor vernieuwing. Dankzij een nieuwe hal van 1800 m² en recente investeringen in 100% elektrische spuitgietmachines van bekende merken is Plastiqual technologisch goed onderlegd voor het spuitgieten van de meest technische onderdelen. Ons ontwerpbureau gebruikt de meest recente CAD-software, software voor de simulatie van het spuitgietproces en software voor FEM-analyses om de beste ontwerpkwaliteit te garanderen.

Bovendien is onze mechanische werkplaats uitgerust met digitaal bestuurbare machines die continu in 5 assen kunnen eroderen en frezen. Op die manier kunnen we inspelen op de strengste eisen voor de productie van spuitgietmatrijzen. Met behulp van onze machines voor tampondruk, graveren, lasergraveren en assemblage bieden we ook hoogwaardige nabewerkingsdiensten.

Meer informatie
Casestudies

Projecten van a tot z

Bij Plastiqual streven we ernaar onze klanten totaaloplossingen te bieden. Vanaf het prille begin van het project werken we nauw met hen samen door aan de hand van gedetailleerde specificaties kunststofspuitgietonderdelen op maat te ontwikkelen. Ons team adviseert de klant bij de keuze van de materialen, de optimalisatie van het onderdeel, de assemblage, de bewerking en de verpakking. Op die manier spelen we in op de eisen van elk project.

Diensten

Van ontwerp tot kwaliteitscontrole

Plastiqual biedt een uitgebreid assortiment diensten, van het eerste ontwerp tot de levering van het eindproduct. Ons ontwerpbureau ondersteunt onze klanten in alle fasen van het proces en adviseert hen over het ontwerp en de prototyping van hun product. We produceren ook spuitgietmatrijzen in onze eigen mechanische werkplaats, waarbij we de kwaliteit van het productieproces volledig in eigen handen hebben. Dankzij onze productiecapaciteiten kunnen we op verzoek onderdelen produceren. Strenge bewerkingsprocessen en kwaliteitscontroles laten ons toe strenge kwaliteitsnormen te garanderen. Tot slot bieden we een verpakkingsdienst op maat om de veiligheid en integriteit van producten tijdens het transport te garanderen.

Uw technische oplossing op maat

Contact