Diensten

Plastiqual biedt een volledig dienstenpakket: van het ontwerp tot de productie van uw meest technische onderdelen.

Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden, biedt Plastiqual een groot aantal diensten die het complete proces, van eerste ontwerp tot uiteindelijke productie, bestrijken. Onze expertise omvat ontwerp, onderzoek en prototyping, net als productie en het onderhoud van matrijzen en onderdelen, inclusief bijbehorende bewerking, kwaliteitscontrole en verpakking. Deze uitgebreide diensten worden erg gewaardeerd door onze klanten. Tijdens het volledige verloop van hun project genieten ze dan ook van begeleiding op maat.

1

Ontwerpbureau

Ons ontwerpbureau is een essentiële pijler van onze dienstverlening. Het bureau begeleidt onze klanten bij elke fase van het proces voor de ontwikkeling en uitwerking van hun product. Doordat onze werkplaatsen niet ver liggen, kunnen we nauw samenwerken met verschillende partijen, wat bijdraagt aan vlotte en efficiënte communicatie. Ons team van technische experts staat voor u klaar om u te adviseren over het ontwerp van uw product. Ze helpen u ook bij het kiezen van de kunststoffen en materialen die optimaal bij uw specifieke behoeften passen. We streven ernaar de productie te optimaliseren en tegelijk de kosten van uw project te drukken dankzij vernieuwende oplossingen en sterke expertise op het gebied van spuitgieten van technische kunststofonderdelen.

2

Spuitgieten

Plastiqual houdt zich voornamelijk bezig met het spuitgieten van thermoplastische onderdelen. Dankzij onze 40 jaar lange ervaring, 17 spuitgietmachines, 90 verschillende spuitgietkunststoffen en meer dan 700 verschillende referenties bieden we gevarieerde en hoogwaardige spuitgietdiensten. Ons spuitgietteam staat altijd klaar om onze klanten te adviseren. We hebben ervaring met zowel kleine als middelgrote productiebatches en bieden onze klanten maximale flexibiliteit.

Kleine en grote onderdelen

Technische onderdelen

Kleine en middelgrote productiebatches

3

Mechanische werkplaats

Of een matrijs nu moet worden gemaakt, onderhouden of aangepast, onze mechanische werkplaats werkt nauw samen met het ontwerpbureau en de productiewerkplaats. Daardoor kunnen we een kwalitatieve dienstverlening bieden en zeer snel reageren in noodsituaties. We kunnen uw bestaande matrijzen ook aanpassen aan onze spuitgietmachines.

4

Nabewerking

Onze nabewerkingsafdeling biedt flexibele diensten voor bewerking, personalisatie, bedrukking, assemblage/montage en verpakking. Elke bewerking wordt afgestemd op de wensen van de klant. Zo kan de klant met één leverancier werken om een hoogwaardig afgewerkt of halfafgewerkt product te ontvangen. Dat geeft de klant gemoedsrust.

5

Kwaliteitscontrole

Spuitgietonderdelen met eigenschappen die niet voldoen aan de ingestelde limieten worden tijdens de productie automatisch door de spuitgietmachine uitgeworpen.

We voeren niet alleen regelmatig visuele controles uit, maar we hebben we ook een eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole. Voor elke partij onderdelen kunnen we op papier of in elektronisch formaat ook een eigen controleprotocol verstrekken.

Uw technische oplossing op maat

Contact